top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw film in bioscoop KINEPOLIS Jaarbeurs!

 

De stad Utrecht bestaat dit jaar  900 jaar.

In het kader van deze viering heeft Astrorama in samenwerking met Stichting Caligari een bijzonder filmproject ontwikkeld voor de Utrechtse basisscholen. Leerlingen van groep 7 en/of 8 gaan aan de hand van de thema’s van Utrecht 900 jaar zelf aan de slag met het maken van films.

Uiteraard willen we dicht bij de interesses en leefwereld van de leerlingen blijven dus is er veel ruimte voor eigen inbreng van de leerlingen met betrekking tot het kiezen van een onderwerp.

 

De klas wordt in kleine groepjes verdeeld en ieder groepje gaat werken aan een eigen film. Bijzonder is dat de leerlingen alles zelf doen: script, spel, camera en montage.

De eindresultaten kunnen daarna binnen de school aan de andere groepen en ouders vertoond worden.

 

Het project wordt feestelijk afgesloten met vertoningen van de mooiste/leukste films van alle deelnemende scholen in de grote bioscoop Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Elke klas is tijdens deze voorstelling vertegenwoordigd met 2 films, de leerlingen bepalen zelf welke films dat zijn. Een geweldige belevenis voor de leerlingen. Het is niet alleen leuk om je eigen film op het grote doek te zien maar ook te ervaren wat de leerlingen van de andere scholen gemaakt hebben.

 

Het filmproject wordt begeleid door professionele filmmakers/filmdocenten.

Zij zorgen ook voor de benodigde apparatuur. Daarnaast ontvangt de school een videolesbrief in het kader van dit filmproject.

 

We kunnen dit project gelukkig goedkoop aanbieden dankzij subsidie van Utrecht 900.

De bijdrage van de school is € 150,- per groep. Hiervoor krijg je filmlessen in de klas, begeleiding van de leerkracht door een filmdocent/filmmaker, een videolesbrief, 4/ 5 films per klas, de mogelijkheid om de films in de school en voor de ouders te vertonen en de vertoning van 2 films per deelnemende klas in de bioscoop Kinepolis Jaarbeurs.

 

Vanaf nu kun je je aanmelden, er is wel een beperkt aantal scholen dat mee kan doen aan dit bijzondere project. De uitvoering vindt in overleg plaats tussen september en november 2022. De vertoningen in Kinepolis zijn in november rondom het einde van de viering van Utrecht 900 jaar.

 

Doet jouw klas ook mee?

 

Aanmelden kan via: info@astrorama.nl

Voor meer info kunt u contact opnemen met:

Robbert Bleys 06 - 26230960

 

bottom of page